Monday, July 31, 2017

Membekal dan menjual daging Arnab Halal Selangor

Arnab Rabbit Selangor 
Kak Ros

DAGING ARNAB HALAL
Whatsapp ; +60123103019

 Kak Ros kini sudah mula membekal daging arnab segar ( call order ) dan Arnab frozen siap potong dan lapah. Tinggal basuh dan masak terus. Terbaik.

Kepada yang tak pernah makan Arnab, secara jujur arnab mmg best 4x ganda sedap dari daging ayam. manis sebab arnab makan makanan berkhasiat.

DAGING ARNAB KAK ROS HALAL - sebab kita sendiri proses dan sembelih. Harga terbaik di pasaran, nak tahu cepat cepat whatsapp ya.

Kami jual macam dalam gambar dibawah..Masa order info kami nak potong berapa..
Kami nasihat baik potong lah kan..senang nak masak
Potong 4,6,8 ?
Kalau potong 12 tuh dah cincang rasanya ...halus sangat dah.// gurau skit

Nak SEGAR_ Whatsapp nak segar...Kalau frozen ada selalu standby.




ARNAB RABBIT SELANGOR diwujudkan kerana untuk membekalkan arnab arnab yang comel nih untuk belaan tuan puan.

Kak Ros bagi Harga Terbaik pada semua...datang dan Pilih sendiri. :)













Kelebihan Daging Arnab 

RASA Daging Arnab 
> Enak dan manis
> 4x ganda sedap dari ayam
> 2X ganda dari kambing
Kenapa ? tak caya ...jom rasa sendiri.

Rawatan dan Penawar Daging Arnab
 sesuai untuk rawatan 
- semput atau ASMA ( Lelah )
- memanaskan badan
- Mencegah dan merawat batu karang
- Menyelesaikan masalah rambut beruban.

*Hempedu Arnab dikatakan baik untuk rawatan kesuburan wanita. Caranya Rebus hempedu arnab dan air rebusan itu dicampur dengan madu untuk minuman dan amalan.In Sha Allah berkesan.

Hal ini kerana ia mengandungi kandungan protein yang tinggi berbanding daging lain. Terdapat juga zat zat lain yang boleh membantu badan manusia untuk memulihakan penyakit tertentu.

Sumber : US Agriculture ( USDA )


NUTRITION INFORMATION
Amounts per 100 grams

Calorie Information
Amounts Per Selected Serving
%DV
Calories
114
(477 kJ)
6%
  From Carbohydrate
0.0
(0.0 kJ)
  From Fat
20.9
(87.5 kJ)
  From Protein
93.1
(390 kJ)
  From Alcohol
~
(0.0 kJ)

Carbohydrates
Amounts Per Selected Serving
%DV
Total Carbohydrate
0.0
g
0%
Dietary Fiber
0.0
g
0%
Starch
0.0
g
Sugars
0.0
g

Fats & Fatty Acids
Amounts Per Selected Serving
%DV
Total Fat
2.3
g
4%
Saturated Fat
0.7
g
3%
Monounsaturated Fat
0.6
g
Polyunsaturated Fat
0.5
g
Total trans fatty acids
~
Total trans-monoenoic fatty acids
~
Total trans-polyenoic fatty acids
~
Total Omega-3 fatty acids
90.0
mg
Total Omega-6 fatty acids
360
mg
Protein & Amino Acids
Amounts Per Selected Serving
%DV
Protein
21.8
g
44%

Vitamins
Amounts Per Selected Serving
%DV
Vitamin A
0.0
IU
0%
Vitamin C
0.0
mg
0%
Vitamin D
~
~
Vitamin E (Alpha Tocopherol)
~
~
Vitamin K
~
~
Thiamin
0.0
mg
2%
Riboflavin
0.1
mg
4%
Niacin
6.5
mg
32%
Vitamin B6
~
~
Folate
~
~
Vitamin B12
~
~
Pantothenic Acid
~
~
Choline
~
Betaine
~

Minerals
Amounts Per Selected Serving
%DV
Calcium
12.0
mg
1%
Iron
3.2
mg
18%
Magnesium
29.0
mg
7%
Phosphorus
226
mg
23%
Potassium
378
mg
11%
Sodium
50.0
mg
2%
Zinc
~
~
Copper
~
~
Manganese
~
~
Selenium
9.4
mcg
13%
Fluoride
~

Sterols
Amounts Per Selected Serving
%DV
Cholesterol
81.0
mg
27%
Phytosterols
~

Other
Amounts Per Selected Serving
%DV
Alcohol
0.0
g
Water
74.5
g
Ash
1.1
g
Caffeine
~
Theobromine
~


Footnotes for Game meat, rabbit, wild, raw
Source: Nutrient data for this listing was provided by USDA SR-21. Each "~" indicates a missing or incomplete value. 



RESEPI SUP ARNAB POWER !

Bahan-Bahan:
1kg arnab (bagi orang Islam, pastikan arnab itu sudah disembelih mengikut syara')
Garam & lada sulah secukup rasa
2 kuntum bunga lawang
5 cm kulit kayu manis
3 kuntum bunga cengkih
4 cawan air
250 gm ubi kentang (dipotong dadu kecil-kecil)
Garam secukup rasa

Bahan Untuk Dikisar :
2.5 cm Halia
2 labu bawang merah
8 biji bawang putih

Untuk Hiasan :
Bawang Goreng
Daun bawang dicincang
Daun sup yang dicincang

Cara Memasak:

Masukkan air dalam periuk. 
Pijarkan atas api yang sederhana & masukkan rempah-rempah kering. 
Tumis selama 1-2 minit masukkan bahan yang dikisar. 
Goreng hingga layu. 
Besarkan api. 
Masukkan daging arnab & bahan perasa selebihnya. 
Rebus sehingga rata kuningnya, kemudian kecilkan api. 
Masukkan air, ubi kentang & garam. 
Didihkan perlahan-lahan hingga kepala arnab & ubi kentang empuk. 

Bila sudah masak dan empuk.
Sesuaikan rasanya & isikan ke dalam mangkuk.
Taburkan atasnya dengan bawang goreng, daun bawang & daun sup. 

Siap lah Sup Arnab Power,.!! Jemput makan

RESEPI SATAY ARNAB !

RESEPI SATE ARNAB
Bahan:
1 ekor arnab yang siap diproses (dipotong kecil2)
5 Batang serai (kisar halus)
½ kilo bawang merah (kisar halus)
200 gram halia (kisar halus)
300 gram lengkuas (kisar halus)
50 gram jintan manis (kisar halus)
30 gram jintan putih (kisar halus)
50 gram kunyit (kisar halus)
1 cawan gula pasir
5 camca teh garam
Cara membuat satay arnab;
1. Daging arnab yg dipotong kecil diperap (gaul sebati -lebihkan gula agar rasa manis ) jangka  4jam - 5jam (lebih masukkan dalam peti ais) dengan bahan diatas. Sejam perap pun boleh cuma tak meresap sangat lah.
2. Bakar seperti membakar satay biasa...

Kongsi sedikit gambar Arnab arnab Kak Ros Bela. 
Sesiapa nak bela pun boleh. Nak belajar bela pun boleh.. Call lah akak.



































































HAAAAA...minat nak bela pulak ker. Sila lah..yang hidup pun kak ros jual juga. :)








KAK ROS : +60123103019
HQ : KAPAR, Klang - Selangor

3 comments:

  1. ada pos tak klau beli arnab tu?

    ReplyDelete
  2. Klu sy nk jual arnab sy kt puan berminat x..x lrt nk bela sbb sy bekerja..

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikumbkak berapa harga Arnab akak yg bulu kembang dan bulu biasa yang kecik kak . Dan alamat akak jauh tak kalau jauh saya nak beli ada penghantaran tak

    ReplyDelete